14 Ocak 2011 Cuma

Güldüğüm saçma salak şeyler

Ciddi anlamda espri anlayışımda bir gerileme söz konusu. Kaliteli espri yapmayı bırakın, birisi tarafından yapıldığında yüz kaslarımdan bir tanesi bile oynamıyor. İnce ve komik olduğunun farkındayım söylenenin, ama beynimden dudaklarıma sinyal gitmiyor. Hayır, nasıl bu hale geldim ben de bilmiyorum. Nerede IQ seviyesi -10 olanlar için yapılan espriler var (hatta espri demeye dilim bile varmıyor, cümlemsiler diyelim) onlara kahkahalarla gülüyorum.

Arog mudur nedir, onun fragmanıyla başladı her şey. Sinemada izliyoruz böyle bir dolu insan, birden şu sahne göründü:

Yemin ederim koltuktan düşüyordum. Sinemadakiler gayet kibar bir gülümsemeyle ekranı geçirirken, ben bildiğiniz böğürdüm. Böyle yan koltuğa falan kapandım. Gözlerimden yaşlar geldi, dakikalarca arkadaşımın kucağına ağzımı kapattım. Salyam ve gözyaşım birbirine karıştı. Asıl gittiğimiz filme odaklanamadım.

Aynı olay geçtiğimiz yılın başlarında da yaşandı. Toy Story'e gitmiştik, ben normal insan gibi hafifçe gülüyorum bu defa. Sonra birden o sahne geldi... "Ben yumoş ayıyım. Ama bana kısaca Yumuş diyebilirsiniz".


Son hatırladığım şey "YUMUŞ MU?!!" dediğimdi. Sonrasında -abartmıyorum- aylarca güldüm. "Yumuş ya yumuş, bildiğin yumuş ahahahaha" modunda gezdim. Hatta hala o modda geziyorum. Hakkaten ama ya Yumuş nedir :D

Tam bu olayın etkileri azalmışken Yumuş tadında bir olayla karşılaştım. Birkaç gün önce arkadaşlarla sınav öncesinde ağzımız tatlansın diye şeker aldık. Daha doğrusu arkadaş aldı, bize dağıttı. "Tofita alın kızlar, aa tofita değilmiş pardon, Tofişmiş".
Kaldırıma kapandım ben bildiğiniz. "Tofiş ne be ahahaha" diyerek sınava girdim. Sınavda aklıma geldi güldüm. Tuvalette aklıma geldi güldüm. Banyoda aklıma geldi güldüm. Hala daha gülüyorum hatta. Hep aklıma bu ismi koyulurkenki an kafamda canlanıyor. Böyle şişko, kel, 35-40 yaşlarındaki adamlar yuvarlak masa etrafında toplanmış, isim arıyorlar.
"Tofiş olsun deniyor beyler, bence uygun. Siz ne düşünüyorsunuz?"
"Evet evet bizce de uygun"
"Uygun"
"Tofiş iyidir"

Ulen allah benim belamı versin bee gene öldüm gülmekten. İşte böyle de basit bir insanım ehehe :)

3 yorum:

Lucy Van Pelt dedi ki...

O kadar güzel anlatmışsın ki benim de gözümün önüne geldi birden kel fodul amcalar tofiş tofiş deyip duruyolar. Ahahahahahaa sabah sabah keyiflendirdin beni

Mathilde dedi ki...

Eğlendiysen ne mutlu :) Ben de inatla gülmeye devam ediyorum ^_^

Adsız dedi ki...

Onlardan cok yerdim kuccukkene; ama isimleri yumuyum muydu neydi. :D Onlar ilgili conversationini hayal bile edemiyorum. Yumulun yumulun!