26 Kasım 2010 Cuma

Bir antidepresan hayatı değiştirebilir

Anti depresan kullanıyorum bir süredir. Sinir problemim vardı, öfke krizlerine giriyordum ortada elle tutulur bir neden olmaksızın. En son saçma sapan bir şeyden anneme kızıp benim için yaptığı browniyi ezdiğimden, kek pofuduk olduğundan ezdiğim yerler yükseldikçe de daha da sinirlenip yumruklayarak dümdüz ettiğimden dolayı acil doktora gittim ve ilaç tedavime başladım. İlaçlar inanılmaz iyi geldi bana. Hayatım değişti bir anda resmen. Hatta şöyle sıralayabilirim:

1-Sinirlenmiyorum artık çoğu şeye. Sinir yok stres yok oooh.

2-İnsanları bıçaklama hayalleri kurmuyorum.

3-İnsanlara karşı olan takıntım sona erdi. Sinirimi boşaltamadığımdan aptal aptal şeylere takmaya başlamıştım. Birinin yürümesine, diğerinin yemek yemesine, ötekinin konuşmasına.. Bu bitti sonunda rahatladım.

4-Evliliğe yeniden sıcak bakmaya başladım. Bir adamın ayak kokusunu uzun yıllar çekmeyi göze alıyorum evet.

5-Annemle hiç anlaşmadığımız kadar iyi anlaşıyoruz. İlk kez gerçek anlamda anne-kız olduk. Müthiş bir paylaşım içerisindeyiz. Sevinçten dokunsam ağlayacak kadın.

6-Eskisi gibi babamın kucağına oturuyorum yine durduk yere. Çok seviniyor garibim :)

7-İnanç olaylarını eskisi kadar düşünmüyorum. S.kime kadar deyip geçiyorum.

8-Otobüste bile bile üstüme gelip ittirenlerin, ayağıma basanların götüne çantamı sokmaya çalışma işlemini yapmak aklımdan geçmiyor artık.

9-Sinirlendiğimde makul davranabiliyorum. Tarzanlaşıp pencere camlarını indirmiyorum, kapı baca tekmelemiyorum. Medeni insan gibi davranıyorum.

Kısacası anti depresan iyidir, doktor verdiyse mutlaka bir nedeni vardır. Kullanın, kullanmayanları uyarın.

3 yorum:

Taro dedi ki...

Vay canına sen böyle diyorsan ben de önyargımı değiştirebilirim. İnsanların insani tepkilerini sınırladığını, kıstırdığını, robotlaştırdığını düşünüyordum yıllardır antidepresanın. Zaten gergin bir insanım ve eskiden yaptığını söylediğin her şeyi ben de yapıyorum. :/ Hay bin kunduz.

Mathilde dedi ki...

Gerçekten çok işe yarıyor Sevil ya. Eski ben oldum resmen yeniden. Robotlaştırmadan ziyade sakinleştiriyor ve olaylara farklı açılardan bakmanı sağlıyor. Eğer ihtiyacın varsa kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. Mutlu günlerime geri döndüm yahu :)

Rahime.T.E dedi ki...

Sanırım benimde artık antidepresana ihtiyacım var. İlacın düzelttiği tüm etkiler bende de var.