17 Ocak 2010 Pazar

Eric Cartman sevgisi


Gelmiş geçmiş en pislik baş kahraman Eric Cartman olsa gerek. Henüz 9 yaşında, en büyük kahramanı Hitler ve en sevdiği şey insanlarla dalga geçmek. Pisliğin önde gideni yani. Herkes ondan nefret ediyor.

Böylesi bir çocuk karakter hiç görülmemişti televizyon ekranında. Yolda soyulmuş ve dövülmüş birini görünce kalan parasını alıp bir tane de tekme savuran bir çocuk, bulduğu Leprikon'a elindeki bıçağı göstererek "altınları vermezsen yavaş ve acılı bir ölüm olacak" diyen bir çocuk. Çocuk mizacının tam tersi yaratılmış bir çocuk karakter Eric. Çok ütopik, ama bir o kadar da gerçekçi öğeleri içinde barındıran bir karakter kendisi. Leprikon'a bunu diyen biri ama aynı zamanda clyde frog'uyla oynayan, diş perisine inanan bir çocuk. İşte bu öğeler, Cartman'ı çocuk yapan öğeler, işte bu öğeler Cartman'ı sevmemi sağlayan öğeler. Ne kadar acımasız, pislik, çıkarcı olsa da onun hala bir çocuk olduğunu inceden inceden görebiliyoruz. Her şeyle bu kadar dalga geçen, her şeyden bu kadar nefret eden birinin en sevdiği şeyin clyde frog oyuncağı olması çok düşündürücü ve gerçekçi bir öğe.

Ne kadar pislik olursa olsun Cartman'ı çok seviyorum. Ama sadece komik olduğu için değil. Bu kadar aykırı bir kişiliğin zaten komik olması kaçınılmaz. Ben onu bu kadar aykırı olmasına rağmen gerçekçi olduğu için seviyorum.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

South Parkla ilgili bir şeyler yazdıydım ama Eric'in yeri de ap ayarı vallaha. Diziyi çok sık izleyemiyorum ama Eric Cartman'ın adının geçtiği her bölümü indirdim. Bir kısmını izledim, gerisi de arşivde bekliyor izlememi. :))