20 Aralık 2009 Pazar

Şarkı, markı, silmek falan

Bir ilişki, hoşlanma sonunda ya da sevgili olacak gibi olup da olmama gibi hayal kırıklığına uğradığım ve karşı tarafa sinirli olduğum durumlarda sevdiğim şarkıları, silmek ya da bilgisayarın ücra bir köşesine koyup bir daha yüzlerine bile bakmamak gibi kötü bir huyum var. Geçen gün yine bir playlist oluşturacakken "bu olmaz, bu ı-ıh, ay ben bunu silmemiş miyim, bunu hayatta dinlemem" demekten doğru düzgün bir liste yapamadığımı fark ettim. Daha birkaç hafta önce bir arkadaşla konuşurken "umarım bir şey olmaz da bu şarkıdan da feragat etmek zorunda kalmam" dedim.

Dün biraz düşündüm, geçmişteki ter türlü olayın acısını şarkılardan çıkarmışım adeta. Ne zaman kötü bir olay yaşasam şarkıların kalbimi kırmasına izin vermişim. Git gide de soğumuşum şarkıdan, sonunda da nefret etmişim. Yahu ben ne yapmaya çalışıyorum böyle? Benim en büyük zevkim müzik değil mi? Neden artık aklıma bile gelmeyen, hatta bir kısmı hayatımda hiçbir şekilde önemli olmamış kişiler için bir şeylerden vazgeçmek zorundayım? Neden sevdiğim şarkılardan kendimi soğutuyorum? Yazısız bir kural gibi adeta, olmadı mı yürümedi mi, o zaman şarkı sana güle gülee.

Bir arkadaşımın hatırlattığı film sayesinde ne kadar saçmaladığımı fark ettim ve daha önce aynı nedenlerden sildiğim soundtrack'ini yeniden indirdim, 2 gündür de deli gibi onları dinliyorum. İşte bu kadar basitmiş Aybü. Artık yok şarkı markı silmek. Full throttle her şey!

4 yorum:

cinnamoncherry dedi ki...

ohe! aynısını bende yapıyorum. çok sevdiğim bir şarkıyı hep o'nu düşünerek dinlediğim için sonrasında eğlenceli bile olsa şarkı beni acıtıyor diye dinlemeye cesaret edemediğim şarkılar var hala..
en iyisini yapmışsın! bende deniyceğim =)

Mathilde dedi ki...

evet evet artık kesinlikle böyle yapıyoruz ikimiz de :)

Taro dedi ki...

Oh my god o bir arkadaş benim sanırım heyecanlandım okurken. :p

Yok ya, şarkıların zamanaşımı süresi bir yıl, bir yıldan sonra aklanıyorlar, aklına bile gelmiyor dinlerken sonra. :D

Adsız dedi ki...

Ben nelerden cikartiyorum acaba diye dusundurdu yazin Aybu. Sanirim ben de yazdiklarimdan cikarmaya calisiyorum acisini, yasadigim kotu seylerin ya da bozuk moralimin. Ama artik onlar bile dayanmiyor bu duruma. Neyse, duzeltmene sevindim. -)