13 Kasım 2011 Pazar

Secret Garden

Son zamanlarda izlediğim en güzel dizilerden Secret Garden. Bir kore dizisi. Az önce son bölümünü de izledim. Biraz ütopik, bolca romantik, en çok da komik. Amerikan dizilerindeki karakterlerin tepkilerinden, bakışlarından, tarzlarından sıkılanlar için birebir. Animenin dizi vücuduna bürünmüş hali. Bütün karakterlerin tepkileri abartılı aynı animelerdeki gibi. Karakterlerin gelişimleri, değişimleri, ama buna rağmen çizgilerinden çıkmamaları çok başarılı ve kendini izleten en büyük unsur bana kalırsa. İçinde bol romantizm olan diziler genelde gerçeklik çizgisinden çok uzaklaşırlar, ama bu dizide (doğaüstü olaylar hariç) hayatın gerçekliğinden hiç kopmuyorlar. Dizinin bitiş sahnesi de bir harika. Romantizmden hoşlanıyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum.



3 yorum:

Sycorox dedi ki...

Çok güzel ya, ben daha bitirmedim kıyamıyorum izlemeye sanırsam :)
bazı yerlerde çok güldürdü beni, özellikle esas oğlanın eşofmanları ve çevresindekilerin tepkileri çok komikti. Kore dizilerini pek seviyorum ama Secret Garden ve Coffee Prince'in yerleri çok çok ayrı

Mathilde dedi ki...

Çok samimi bir dizi :) Ben de kıyamadığım için her gün 1'er bölüm 1'er bölüm izledim :) Hatta bittikten sonra tekrardan izledim birkaç bölümünü. Eşofman muhabbeti çok komikti ya, zaten dizideki herkesin olaylara tepkisi kendine özgü ve çok komik :) Coffee Prince'i bilmiyorum ben. O da bunun gibi güzelse izleyeyim hemen.

Sycorox dedi ki...

Coffee Prince'de çok güzel bunun gibi içten samimi(hatta bir yerden sonra dizi gibi değil gerçekmiş hissine varıyorsun) ve çok eğlenceli, şiddetle tavsiye ederim :)