23 Ekim 2010 Cumartesi

Bir albüm olsaydın hangisi olurdun?

Tam 2 gün düşündüm bu sorunun cevabını. Sweet Leaf sordu bunu. İlk olarak aklıma Queen'in (Freddie Mercury'nin) son albümü "Innuendo" geldi. Innuendo şarkısıyla başlayıp Freddie Mercury'nin ölmeden önce "Benden sonra da şov devam etmeli" diyen The Show Must Go On ile biten albüm.. Bir albüm olsaydım kesinlikle bu albüm olmayı canı gönülden isterdim. Lakin bu albümü kendimle hiç özleştiremiyorum. Özleştirmem Freddie Mercury'ye inanılmaz bir hakaret olur. O öldükten sonra şov devam edemedi çünkü. Rock müziğin ruhu ortasından koptu. Ben öldükten sonra her şey olduğu gibi devam edecek. Hayır; kesinlikle bu albüm olabilecek mertebeye ulaşamam.

Sonra The Beatles geldi aklıma. Help! albümünü düşündüm. Grubun daha tam emin olmasam da en sevdiğim albümü sanırım. Yesterday'iyle, Act naturally'siyle ve aslında acıklı sözleri olup da neşeli bir melodiye sahip olan (ki bunda da Sweet Leaf açtı gözümü) Help!'iyle.. Benim gibi duygusal anlamda dengesiz biri için birebir aslında, ama hayır. Bu albüm de tam olarak beni yansıtmıyor.

İlginçtir, hayatımda beni en çok etkileyen grup olan Red Hot Chili Peppers en son geldi aklıma. Kendilerinin en oturaklı albümü olan "Californication"la daha deli dolu olan "By The Way" albümü arasında gidip geldim. Ben melankolik ve duygusal olduğum kadar enerjik de bir insanımdır. Deli doluyumdur. O yüzden kendimle en çok eşleştirdiğim albüm By The Way, ama bu grup içinden olmak istediğim albüm ise Californication kesinlikle.

2 yorum:

Taro dedi ki...

Hoppaa Help!!

:))

Help olsaydın seni hep yanımda taşıyıp döndüre döndüre dinlerdim ha. :D

Mathilde dedi ki...

ahahahaha :D:D