9 Şubat 2010 Salı

Şans Kalemim


Az önce müjdemi aldım, ortalamam tutmuş. Üniversitenin ilk yıllarında çalışmadığım kadar çalıştım falan evet. Ama bu başarının asıl mimarı ben değilim. Bu kadar çalışmam yetmeyecekti muhtemelen o olmasaydı. O şey, ucunda koca bir kurbağa olan yeşil bir kurşun kalem. Benim şans kalemim olur kendisi. Hayatımda sadece bir kez gördüğüm çok şeker bir kız tarafından verilmişti. Hatta verirken de "Aaa geçen hafta doğum günün müydü? ben kutlamadım ya çok ayıp oldu :( Dur sana bir hediye vereyim. Bu kalem bana şans getirecekti güya, ama getirmedi. Umarım sana getirir" dedi.

Küçüklüğümden beri bana şans getiren bir eşyam olsun istemişimdir hep. Yoldan taş toplayıp "bu da benim şans taşım olsun, bana hep şans getirsin" demişliğim vardır sanki bu işler böyle yürüyormuş gibi :) Tabi şans getirmeyince hayal kırıklığına uğramalar falan... Bu kez öyle olmadı ama. Bana şans getirmesi için bir kalem verildi ve ciddi anlamda şans getirdi.

Denemek adına ilk kez yaz okulunda kullandım, iç kanama geçirdikten sonra girdiğim sınavda. Günlerce hastanede yatmış bir insan olarak bir şey çalışamamıştım doğru düzgün ve sınava da büyük bir ağrıyla girecektim. Artık umutsuzluktan bir deneyeyim dedim. Sınavım iğrenç geçti diyerek çıktım ve birkaç gün sonra da yüksek bir not aldığımı öğrendim. O an kalemin şansına inandım ve bu dönem boyunca sınava o kalemle girdim. Kötü geçen sınavlarımın hepsinden beklediğimden çok daha yüksek aldım. Ciddi anlamda bunun benim çalışmamla falan alakası yok. Tamamen salladıklarımın tutmasıyla alakalı. Yıllardır sınavlarda yanımda olmayan şans benim yanımdaydı.

Ne eşek gibi çalışmak, ne sabahlamak ne başka bir şey. Ortalamamın tutması sadece ve sadece kalemimim eseri. Yani CinnamonCherrynin :)